Toyota Sweden

Toyota Flex Privatleasing är ett hyresalternativ där man efter normal kreditprövning kan köra en helt ny Toyota utan att betala något i förskott. Du behöver alltså varken lämna någon bil i inbyte, sälja värdepapper eller ta av sparkapitalet för att finansiera bilen.

E-handel, Webbplats, Integration

WEBBPRODUKTION

Redan 2009 fick vi vi uppdraget att utveckla en helt ny e-handelstjänst till Toyota. Systemet bygger på att kunden själv designar sin bil och alla dess egenskaper. Bilen hyrs/leasas komplett med service och försäkring under valfri period. Ett enklare alternativ som har en fast ekonomisk ram som bestäms i förväg. Vårt uppdrag omfattade att utveckla webbplatsen, grafisk form, UX-design samt teknikansvar.

INTEGRATION

En omfattande del av projektet var att genomföra integrationen mot Toyotas interna IT-stödssystem, såsom bland annat kreditprövningssystemet. De olika systemen kommunicerar via plattformsoberoende webservices med resultatet att hela tjänsten presenteras som en del av webbplatsen toyota.se.  

RESPONSIVITET

Under 2014 byggdes hela tjänstens GUI om från grunden för att uppnå 100% responsivitet för mobila enheter och läsplattor. Utfallet har inneburit ytterligare ökad trafik från mobila enheter och därmed bättre räckvidd mot slutmarknaden. Under första kvartalet av 2016 bygges tjänsten om ytterligare och fick det nya namnet Toyota Flex Privatleasing efter att tidigare haft namnet Toyota Prenumeration.