Matpriskollen

Matpriskollen överför samtliga matbutikers reklamblad till en app - varje vecka. Man grupperar varorna i varugrupper och konsumenten får snabb och bra överblick över alla erbjudanden och kan enkelt skapa inköpslistor.

Databas, app, system

Teknisk plattform

Sedan 2010 används teknikplattformen Onclick CMS som grund till databasen i Matpriskollen. Förutom att vi ligger bakom utvecklingen av grundplattformen som används av hundratals kunder i Norden utvecklade vi även en skräddarsydd databasapplikation för Matpriskollen. Till plattformen kopplades ett GUI där personalen manuellt kan påverka innehållet i appen.

Första appen

I december 2011 lanserades den första versionen av appen för iPhone som vi utvecklade. Strax efteråt släpptes även en Androidversion. Först hände ingenting men efter två månader exploderade nedladdningen på Appstore och som mest laddade 7500 svenskar ned appen varje dag. Idag har flera hundra tusen användare laddat ner den. Några år senare köptes företaget av Aftonbladet varefter apputvecklingen flyttades till ett annat företag men systemplattformen bakom är samma och den underhåller vi fortfarande.

Första versionen från 2011