Digitala kartor till Väla

Väla Centrum i Helsingborg är Sveriges största modehus med över 180 st butiker under samma tak. Under några års tid har centrumledningen sökt efter en modernare kartlösning med syftet att användas både inne på centrat men även på hemsidan samt i den app som kunderna använder för att leta butiker, erbjudanden och söka varumärken. Vi fick tidigt under 2017 uppdraget att producera en skräddarsydd lösning som består av både hård- och mjukvara. I oktober 2017 lanserades allt och nu finns 7 st specialdesignade stativ som innehåller totalt 14 st Apple iPads med vår mjukvara i. Stativen producerades av Kosmonaut i Falkenberg.

App, Digital rådgivning

SKRÄDDARSYDD MJUKVARA

Centrumledningen tittade på ett flertal lösningar med olika mjuk- och hårdvaror men fastnade till sist för vår lösning som bygger på ett specialdesignat stativ i vit plåt som formgivits i enlighet med Välas grafiska profil. I stativen finns två stycken Apple iPad Pro med 10,5" skärm. Valet på skärmstorlek föll sig naturligt eftersom många flygplatser och andra skärmar i offentlig miljö använder medelstora skärmar när man vill vara lite mer "privat". Dessutom är det lättare att använda fingrarna för att navigera om skärmen inte är allt för stor eller liten. Målsättningen har hela tiden varit att alla skall känna igen sig från en vanlig smartphone eller läsplatta så navigeringen känns självklar och enkel.

APP FÖR BESÖKARE

INTEGRATION

Det finns även en app för både Android och iOS-enheter som vänder sig mot besökarna och konsumenterna. Den finns att ladda ner på Google Play och Appstore. Denna app innehåller exakt samma karta som de i stativen på centrat och uppdateras i samma takt. Detta gäller även webbplatsen www.vala.se som integrerats mot vårt kartsystem.